آشنایی با امام جمعه قوچان

خانواده ی روحانی و فرهنگ مساعد مذهبی منطقه شرایط مناسبی را برای تربیت شاگردی جدید در مکتب اهل بیت عصمت وطهارت (ع) فراهم نموده بود. شاگردی که لطف الهی و عزم راسخ وجهد مداوم خودش باعث شد در سالهایی نه چندان دور تبدیل به خطیبی توانا و بازوئی پر توان برای نهاد رهبری انقلاب اسلامی و یکی از شایستگان منصب امامت جمعه گردد.

 آقای مروج پس از تحصیلات ابتدائی و گذراندن دوره مقدمات در تربت حیدریه در سال 1340 وارد حوزه ی علمیه مشهد گردید . در این حوزه ازخرمن معرفت اساتید و اصحاب یقین خوشه ها برگرفت و طی هفت سال ازعمر با برکتش در عنفوان جوانی  از زلال معنویت و ملکوت دلربای آستانه ی مقدس رضوی (ع) جرعه ها نوشید وذخایر ارزشمند اندوخت .


اشتیاق او به کسب هرچه بیشتر علوم دینی باعث شد در سال 1347 رهسپار حوزه ی مقدسه قم گردد. حضور در محافل درسی مدرسین پر آوازه ی آن روز حوزه ی قم مثل آیات عظام وحید خراسانی ، فاضل لنکرانی، نوری همدانی , مشکینی و سبحانی جان تازه ای به وی بخشید و براندوخته ی فقهی وتوان تبلیغی اش بسیار افزود . سالهای اقامت درقم برکت مضاعفی نیز برایش در پی داشت که تبدیل به نقطه عطف تعیین کننده ای در زندگی و مشی  آینده ی او شد وآن آشنائی با  آوازه و افکار و اندیشه های حضرت امام راحل (قدس سره الشریف) بود.

در سال 1356 که ارتحال مرموز آقا مصطفی (ره) روی داد وقم محل اعرابش را پیدا کرد ویکپارچه قیام شد، او نیز نقش فعالی بر عهده گرفت واز آن پس خود را وقف جریان دینی -  سیاسی ناب محمدی (ص) نمود که از سینه ی پر درد امام خمینی (ره) انتشار می یافت. پس از این ماجرا تبلیغ نهضت امام (ره) و ابلاغ پیام ها واطلاعیه ها ی آقا را سرلوحه تلاش خود ساخت وتا پیروزی انقلاب اسلامی  وحاکمیت اسلام بر پهنه ی ایران زمین از هیچ کوششی فرو گذار نکرد.

با چشیدن طعم شیرین پیروزی انقلاب اسلامی در کشور ، حاج آقا مروج سر از پا نمی شناخت و بر آن بود تا با هدایت جوانان پر شور و انقلابی  در اولین نهاد جوشید ه از متن مردم یعنی کمیته های انقلاب اسلامی , در تحکیم پایه های نظام نوپای اسلامی رسالت خود را به انجام رساند. از این رو در3 سال اول پس از پیروزی در این کمیته ها وارد شد و در قسمت های مختلف ان اعم از تبلیغی، اداری یا سرپرستی فعالیت داشت . مدتی نیز فرماندهی کمیته در همدان را شخصأ عهده دار بود.

حاج آقا مروج سر انجام بر اساس در خواست علما و بزرگان قوچانی در تاریخ 26/3/1361 مطابق با دوم رمضان المبارک 1402 هجری قمری از سوی دفتر امام امت(ره) بعنوان امام جمعه این شهرستان منصوب گردید و اکنون نیز با گذشت 27 سال از آن انتصاب مبارک همچنان سرزنده وپرشور به فعالیت خود ادامه می دهد.

اهم خدمات حاج آقا مروج در مدت تصدی امامت جمعه قوچان  :

1- سروسامان دادن به مسجد جامع از حیث  برنامه های عبادی وفرهنگی و فضای فیزیکی و نامگذاری آن بنام مسجد جامع امام خمینی(ره)

2- بازسازی حوزه ی علمیه امام خمینی (ره) ( مدرسه عوضیه ) همراه با سازمان دهی ومدیریت جدید و جذب طلّاب جوان و نوجوان

3- تأسیس حوزه ی علمیه فاطمه الزّهرا (س)  ویژۀ خواهران

4- تأسیس صندوق قرض الحسنه حضرت زهرا(س)  روبروی مسجد جامع

5- تأسیس مرکز امور خیریه حضرت فاطمه زهرا(س)

6- تأمین زمین مصلای نماز جمعه به مساحت 13000 متر مربع واحداث بنائی شکوهمند با زیربنای  4600   متر مربع با تکیه بر جلب کمکهای مردمی وشخصیت های ملی و محلی   و نامگذاری آن بنام مصلای قبا .

7- راه اندازی همه ساله کاروان های پیاده روی زیارت مضجع شریف رضوی (ع) با مدیریت وحضور خود.

8- اجرای مراسم اعتکاف در ایام البیض در محل مسجد جامع با مدیریت وحضور خود ونظارت بر مراسم مساجد منتخب دیگر.

9- اجرای مراسم احیاء شب های قدر در ماه مبارک رمضان

10- سرکشی مداوم هفتگی به منازل روحانیون ، شهدا ومؤمنین

11-  پاسخ مثبت دادن به دعوت جهت سخنرانی در مدارس ، دانشگاهها و مؤسسات وحضور

مستمر در مجالس مذهبی , مساجد وهیئات مختلف شهر .

12- ریاست حوزة علمیه شهرستان .

13- احداث حوزة علمیةخواهران در زمینی به مساحت   6000   مترمربع و زیربنای   2200

متر مربع

14-  تدریس در حوزه و دانشگاه

با آرزوی توفیقات الهی بیشتر وقبولی طاعات وعبادات امام جمعه گرامی
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد